Президент Швейцарії Ален Берсе зустрівся з Володимиром Зеленським у Києві

 Президент Швейцарії Ален Берсе зустрівся з Володимиром Зеленським у Києві

Президент Швейцарії Ален Берсе зустрівся з Володимиром Зеленським у Києві. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Він прибув для участі у міжнародному саміті з питань продовольчої безпеки. 

Лідери обговорили розмінування, використання заморожених російських активів та Формулу миру.

Своєю чергою, Берсе зазначив, що внаслідок російського вторгнення сільське господарство України впало на 45%, а призупинення "зернової ініціативи" шкодить експорту товарів.

"Основна увага зосереджена на впливі загарбницької війни росії на світову продовольчу безпеку та довгострокову підтримку України з боку Швейцарії", – написав Берсе.

Нагадаємо, президент Латвії Едгарс Рінкевичс провів минулу ніч в укритті у Києві. А все через масовану атаку рф, яка запустила на українську столицю десятки "шахедів".

Світлину зі столичного укриття Рінкевичс опублікував у соціальній мережі X (колишній Twitter). Знімок латвійський президент підписав коротко - "25 листопада. 5.10. Київ".

Як писали "Ми-Україна" раніше, керівництво росії пишається своєю можливістю вбивати. Таким чином президент України Володимир Зеленський відреагував на нічний масований удар рф 25 листопада, який стався у день памʼяті жертв Голодомору-геноциду.

"Більше 70 "шахедів" у ніч на день памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво росії гордиться тим, що може вбивати", - зазначив президент України. 

Разом з тим він наголосив, що українським захисникам  вдалося знищити майже всі ворожі дрони.

Головне