Працівника військкомату, який взяв на фіктивну службу футболістів, арештували, – ДБР

 Працівника військкомату, який взяв на фіктивну службу футболістів, арештували, – ДБР

Працівника військкомату в Івано-Франківську, який взяв на фіктивну службу місцевих футболістів, арештували. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Як зазначається, у серпні 2023 року ДБР спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони ТЦК та СП. Туди зараховували як родичів керівництва міста, так і футболістів місцевого професійного клубу.

Слідство з'ясувало, що командир зарахував на військову службу в роту охорони сім осіб. Вони є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Ці чоловіки служили лише на "папері" та не виконували військових обов’язків.

Загалом вони "відслужили" 1100 днів. Так вони отримали від держави грошове та матеріальне забезпечення. Фіктивні бійці ЗСУ коштували бюджету майже 1,5 млн гривень. Такою є сума безпідставно нарахованих та виплачених їм коштів.

Командиру роти охорони Івано-Франківського обласного військкомату оголосили про підозру в перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує до 12 років ув'язнення. Наразі готується клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Розслідування досі триває. Також іншим учасникам схеми готують підозри.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Прикарпатті співробітник військкомату фіктивно влаштовував на роботу прикарпатських футболістів.

Головне