Пентагон відкритий до передачі далекобійних ракет ATACMS Україні, - The Wall Street Journal

 Пентагон відкритий до передачі далекобійних ракет ATACMS Україні, - The Wall Street Journal

США розглядають можливість відправити Україні ракети ATACMS дальністю ураження до 180 миль (приблизно 290 кілометрів). Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на американських посадовців.

Видання з посиланням на американських посадовців зазначає, що Пентагон готовий передавати ЗСУ ракети дальністю 290 кілометрів, адже тепер військові США можуть використовувати ракети наступного покоління Precision Strike Missile. Хоча до цього представники оборонного відомства США наполягали на збереженні ATACMS для задоволення власних військових потреб.

При цьому джерела не уточнюють, схвалить президент США Джо Байден передачу ракет ATACMS більшої дальності, ніж та, яку вже отримала Україна.

Тепер військові США можуть використовувати ракети наступного покоління Precision Strike Missile. Зважаючи на це, газета пише, що Пентагон "відкритий для надання ATACMS" Україні.

Нагадаємо, безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України атакували Новошахтинський завод нафтопродуктів у Ростовській області росії. Роботу заводу призупинено. Про це повідомив місцевий губернатор Василь Голубєв, інформує Telegram-канал ТАСС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росіяни поширюють фейк про те, що військові ЗСУ приймають психостимулятори для придушення страху. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації.

"Ворожі ЗМІ поширюють інформацію про те, що військові ЗСУ приймають психостимулятори для придушення страху. За словами пропагандистів, "основним постачальником наркотиків для українських військових є виробник військового одягу - компанія М-ТАС".

Головне