Окупанти почали застосовувати дешевші за "шахеди" власні БПЛА "Італмас"

 Окупанти почали застосовувати дешевші за

Окупанти почали застосовували дешевші за "шахеди" власні БПЛА "Італмас". Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що 23 жовтня російські ЗМІ припустили, що під час атаки безпілотників на Київську область окупанти вперше застосували в Україні нові далекобійні безпілотники Італмас та варіанти цього БПЛА.

Дрони Італмас легше ніж Shahed, тому їх важче виявити та збити. Військори також зазначають, що безпілотники Italmas дешевші за шахеди, а значить їх можна ширше виробляти і використовувати. У той же час ці дрони обмежені кількістю вибухівки.

Таким чином, припускають російські джерела, росіяни використовуватимуть безпілотники Італмас у тандемі з шахедами.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України продовжують вести оборону на сході та півдні. Протягом минулої доби, 24 жовтня, на фронті відбулося близько 80 бойових зіткнень. Зокрема, українські військові відбивали наступи на Авдіївку та успішно наступали на Запоріжжі.

Безрезультатними були наступальні дії окупантів у районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Невельського Донецької області, де Сили оборони відбили понад 10 атак.

 

Головне