На Закарпатті вантажівка прорвала держкордон в бік Угорщини: затримали 32 українців

 На Закарпатті вантажівка прорвала держкордон в бік Угорщини: затримали 32 українців

На Закарпатті вантажівка прорвала держкордон в бік Угорщини, у ДПСУ підтвердили затримання 32 українців. Про це повідомляють у ДСПУ.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що інцидент стався 9 червня. До цього місцевий журналіст Віталій Глагола писав, що на ділянці "Косино" та "Велика Бийгань" вантажівка ГАЗ-66 з чорними військовими номерами протаранила огорожу на кордоні.

"Рух вантажівки в бік кордону через поле було зафіксовано за допомогою технічних засобів контролю за місцевістю… В подальшому суміжна сторона повідомила про виявлення ними транспортного засобу та затримання 32 громадян України. Окрім цього прикордонники України затримали кількох осіб, які можливо причетні до незаконного переміщення через кордон цих осіб. З ними проводяться фільтраційно-перевірочні заходи", - прокоментував ситуацію Демченко.

У ДПСУ додали, що у ході перевірки не було встановлено приналежність автомобіля до військових формувань. До слова, угорська сторона ще не передала Україні затриманих громадян.

Нагадаємо, зібрали докази проти Сергія Медведчука та Богдана Козака — братів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у держзраді. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська дійсно зробили спробу промацати міць української оборони в районі села Рижівка, що у Білопільській міській громаді на Сумщині, однак Сили оборони дали адекватну відповідь на ці зазіхання. Активних бойових дій в прикордонній зоні наразі не спостерігається, наголосив очільник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Головне