Міністри фінансів країн G7 обговорять кредит для України на 50 млрд доларів

 Міністри фінансів країн G7 обговорять кредит для України на 50 млрд доларів

Міністри фінансів країн "Великої сімки" (G7) порушать питання надання Україні кредиту у розмірі 50 мільярдів доларів. Про це повідомило видання Reuters.

За інформацією Reuters, йдеться про використання доходів від заморожених російських активів. Як зазначає видання, переговори відбудуться у кулуарах зустрічі глав Мінфінів країн "Великої двадцятки" у Бразилії.

Неназваний чиновник Мінфіну США зазначив, що Вашингтон дуже ясно дав партнерам зрозуміти необхідність гарантій, що активи не повернуть під контроль росії.

"І тому, на наш погляд, щось, що зробить це дуже зрозумілим, дасть нам впевненість у тому, що ми знаємо, що цей кредит може бути наданий", - додав він.

За інформацією журналістів, посли ЄС розглядали або "безстрокове" продовження заморожування активів, або продовження обмежень на період до трьох років.

При цьому чиновник не розкрив, як саме можна досягти такої впевненості. Варіанти задоволення прохань США вже обговорювали посли ЄС. 

Нагадаємо, безпека Європи нині залежить від України, тому всі європейські країни повинні бути зацікавлені у перемозі Києва. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Джон Гілі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Європейська комісія попередила Словаччину про негайні судові заходи у разі ухвалення закону, що вимагає від НУО, які отримують фінансування з-за кордону, називати себе “організаціями з іноземною підтримкою”.

Головне