Країни НАТО готові сприяти лікуванню та реабілітації українських військових, - Рютте

 Країни НАТО готові сприяти лікуванню та реабілітації українських військових, - Рютте

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте відвідав українських військових, які проходять реабілітацію у Києві та підтвердив готовність країн НАТО сприяти лікуванню та реабілітації українських захисників.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

До військовослужбовців ЗСУ він завітав разом з міністром оборони України Рустемом Умєровим.

"Висловили подяку нашим героям за їхню незламну мужність у боротьбі за свободу України та всієї Європи", - заявив Умєров. 

Також голова українського відомства додав, що зі свого боку Україна готова ділитися з країнами НАТО досвідом військової медицини для подальшого зміцнення співпраці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичні сигнали візиту Рютте до Києва

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте прибув до Києва у четвер, 3 жовтня. 

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Генсеком НАТО заявив, що вступ до Альянсу, виконання рішень Вашингтонського саміту та співпраця у сфері протиповітряної оборони є ключовими пріоритетами України

Також Зеленський висловив сподівання, що країни Альянсу захищатимуть небо над Україною так само як вони це роблять під час ударів по Ізраїлю на Близькому Сході.

Візит Рютте до Києва став першим за його каденції на посаді Генерального секретаря Північноатлантичного альянсу.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Україна отримала близько третини боєприпасів у рамках чеської ініціативи, метою якої є передача 500 000 снарядів до кінця 2024 року.

Головне