Єврокомісія пригрозила Польщі покаранням за блокаду на українських кордонах

 Єврокомісія пригрозила Польщі покаранням за блокаду на українських кордонах

Єврокомісія пригрозила Польщі покаранням за блокаду на українських кордонах. Про це повідомили RMF FM.

Польська влада має забезпечити потік товарів з України через "коридори солідарності". У іншому разі Єврокомісія дослідить правові підстави для запуску каральної процедури.

Поки заходи, які можуть вжити проти польської влади не коментують, оскільки переговори ще тривають.

Нагадаємо, українські прикордонники наразі не фіксують жодних ознак блокування кордону у Словаччині. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Якщо говорити про Словаччину, то це основний пункт пропуску "Ужгород", де відбувається також перевезення вантажів. Станом на ранок сьогодні на напрямку Ужгорода, на території Словаччини в напрямку України, перебувало близько 400 вантажівок, які також очікують на можливість перетину кордону. Але рух там відбувається, про блокування в'їзних шляхів поки нічого не відомо", - зазначив Демченко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, словацькі перевізники погрожують доєднатися до блокади українського кордону. Вони мають намір перекрити кордон, якщо Єврокомісія не поверне вимогу видачі комерційних дозволів на перевезення в межах Європейського Союзу.

Головне