Javelin і не тільки: Естонія передала Україні новий пакет допомоги

 Javelin і не тільки: Естонія передала Україні новий пакет допомоги

Естонія передала Україні новий пакет військової допомоги, який включає протитанкові ракети Javelin, кулемети та боєприпаси до стрілецької зброї. Про це повідомляє Міністерство оборони Естонії.

Як повідомили у Міноборони країни, перші ракети Javelin, які Естонія закупила в грудні, вже прибули в Україну.

Крім того, до наданого пакету допомоги входять кулемети, боєприпаси до стрілецької зброї, різна наземна та водна техніка, а також водолазне спорядження.

"Я радий, що черговий пакет допомоги надійшов в Україну і ним користуються українські захисники. Останні події в Європі показують, що надсилання важливих ракет та іншої військової допомоги Україні продовжується у великих масштабах, і цим разом із нашими союзниками ми посилаємо чітке повідомлення Кремлю, що ми продовжуватимемо підтримувати Україну до тих пір, поки не буде переможного кінця", – заявив міністр оборони Ханно Певкур.

Нагадаємо, польський лідер Анджей Дуда п'ятничному інтерв'ю каналу Kanal Zero висловив сумнів щодо здатності України повернути собі захоплений російськими окупантами Крим. На його неоднозначну заяву відреагували не лише в Україні, а і в Польщі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на 24 лютого 2022 корабельний склад російського Чорноморського флоту нараховував 70 суден. За майже два широкомасштабної війни проти України українські захисники відправили на дно вже п'яту його частину, якщо оцінювати з точки зору сукупного тоннажу кораблів, підрахував оглядач BILD, фахівець з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке. 

Головне