Гутерріш визнав причетність співробітників ООН до нападу ХАМАС на Ізраїль

 Гутерріш визнав причетність співробітників ООН до нападу ХАМАС на Ізраїль

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціює перевірку інформації про участь окремих співробітників Агентства ООН. Про це повідомив журналістам речник Генсека Стефан Дюжаррік.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш повідомив, що до терористичних атак були причетні 12 співробітників Агентства ООН в Газі (UNRWA). Дев'ятьох з них було звільнено, один загинув, а доля ще двох невідома.

"Будь-який співробітник ООН, причетний до актів терору, буде притягнутий до відповідальності, в тому числі шляхом кримінального переслідування", - заявив він.

При цьому Гутерріш також закликав країни, які призупинили фінансування UNRWA, "принаймні гарантувати безперервність діяльності" агентства.

Нагадаємо, очільник ізраїльської розвідки Моссад Давид Барнеа зустрівся з прем'єр-міністром Катару Мохаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані. Про це повідомляє видання Reuters.

Очільник ізраїльської розвідки Моссад Давид Барнеа зустрівся з прем'єр-міністром Катару Мохаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані, після чого Ізраїль підтвердив, що ведуться нові переговори щодо звільнення заручників, яких утримує ХАМАС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час недільної служби 28 січня в італійській церкві Санта-Марія в районі Сариєр у Стамбулі в Туреччині сталася стрілянина через яку загинула людина. Про це повідомляє видання CNN Turk.

Двоє чоловіків у масках увірвалися до храму та відкрили вогонь. Сили безпеки вже проводять широкомасштабне розслідування.

Головне