Генсек НАТО зустрінеться з союзниками Трампа, щоб розблокувати допомогу Україні

 Генсек НАТО зустрінеться з союзниками Трампа, щоб розблокувати допомогу Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг розпочав найважливішу поїздку до США, він зустрінеться законодавцями та союзниками колишнього президента Дональда Трампа, щоб спробувати розблокувати фінансування України. Про це повідомляє видання Politico.

За інформацією видання Politico, Єнс Столтенберг має виступити в консервативному аналітичному центрі The Heritage Foundation, який пов'язаний з попереднім президентом Сполучених Штатів.

Також він хоче зустрітися з представниками адміністрації Джо Байдена та конгресменами. В планах у генсека НАТО також відвідати ракетний завод Lockheed Martin у штаті Алабама.

Нагадаємо, Україна та Бельгія підписали меморандум, який передбачає створення спільних проєктів, спрямованих на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна і Канада провели черговий раунд перемовин щодо майбутньої двосторонньої угоди про "гарантії безпеки" – у продовження спільної декларації про підтримку України. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

Учасники переговорів продовжили опрацювання окремих положень проєкту майбутнього документа, обговорили його окремі блоки, а також обмінялись думками щодо планування подальшого переговорного процесу.

 

Головне