Експрикордонник з Луганщини кинув службу та обдурив державу на 2,7 млн грн

 Експрикордонник з Луганщини кинув службу та обдурив державу на 2,7 млн грн

Колишньому прикордоннику з Луганської області оголошено про підозру у дезертирстві та шахрайстві в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

24 лютого 2022 року майстер-сержант самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання відділу прикордонної служби у Старобільському районі Луганської області. Перебравшись на тимчасово окуповану територію, він залучив до злочинної схеми свою дружину.

Жінка повідомила керівництву військової частини, що її чоловік перебуває у полоні. На підставі цієї інформації йому нараховували всі належні виплати та грошове забезпечення на вказану карту. Таким чином державі завдано збитків на майже 2,7 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування, в ході якого перевіряється причетність до злочину інших осіб. Слідчі дії здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України задокументувала нові злочини блогера-колаборанта Бориса Рожина, автора виразу “ввічливі люди”, яким він називав російські окупаційні угруповання, що захоплювали Крим у 2014 році.

Головне