Доходи рф від експорту нафти впали до піврічного мінімуму

 Доходи рф від експорту нафти впали до піврічного мінімуму

За даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), доходи росії від експорту нафти в грудні 2023 року впали до шестимісячного мінімуму. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними Міжнародного енергетичного агентства (IEA), падіння цін країна-агресор не змогла компенсувати навіть за рахунок збільшення поставок нафти за кордон - у березні рф експортувала 7,8 мільйонів барелів на день, що є найвищим показником, але і це не допомогло.

У звіті йдеться, що три найбільші світові виробники заробили 14,4 млрд доларів від продажу нафти і нафтопродуктів за кордон у грудні, що майже на 9% менше, ніж попереднього місяця.

"Знижки на російську нафту збільшилися, а ціни на нафту знизилися", - йдеться у повідомленні.

Країни Великої семи встановили обмеження на продаж російської нафти в 60 доларів за барель. Хоча більшість країн можуть вільно купувати бочки за вищою ціною, вони не мають доступу до таких західних послуг, як доставка та страхування.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном у четверг, 18 січня. Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Таврійському напрямку Сили оборони знищили російську радіолокаційну станцію "Зоопарк" та станцію радіоелектронної боротьби "Репелент-1". Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський. 

 

Головне