Золото на рекордах: ціна вперше в історії сягнула вище $2700 за унцію

Золото на рекордах: ціна вперше в історії сягнула вище $2700 за унцію

Ціна на золото вперше в історії перетнула позначку в 2700 доларів за унцію, досягнувши рекордного рівня 2711,99 доларів. Як пише Bloomberg, передумовами цього стрибка стали напруженість на Близькому Сході та наближення виборів у США.

Ключовим фактором злету ціни стало повідомлення про ліквідацію Ізраїлем лідера ХАМАС Яхьї Сінвара. Ця подія спричинила побоювання щодо подальшої ескалації конфлікту в Секторі Гази. Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що бойові дії триватимуть до звільнення всіх заручників, попри заклики президента США Джо Байдена до припинення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація голови ХАМАС: Яхья Сінвар загинув у випадковій сутичці (відео)

Видання нагадує, що коли у світі стає неспокійно через політичні проблеми або економіка стає нестабільною, інвестори починають купувати золото. Вони роблять це, бо вважають, що це надійний спосіб зберегти свої гроші в складні часи.

Золото зросло приблизно на 2% за тиждень, демонструючи найкращу динаміку серед товарів у 2024 році з ростом понад 30%. Експерти пов'язують це з очікуваннями зниження відсоткових ставок ФРС США та активними закупівлями центральних банків.

Інші дорогоцінні метали - срібло, паладій і платина - теж стали дорожчими.

Учасники щорічної зустрічі Лондонської асоціації ринку дорогоцінних металів прогнозують подальше зростання ціни до 2917 доларів за унцію до кінця жовтня 2025 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, після загибелі керівника ХАМАС також піднімаються ціни на нафту. 

Головне