Збитки "Укргідроенерго" від російської агресії оцінили у понад €3 млрд

Збитки

Найбільший виробник гідроенергії в Україні, компанія "Укргідроенерго", оцінила збитки заподіяні російською агресією у понад 3 мільярди євро.

Про це повідомила пресслужба компанії.

В Укргідроенерго зазначили, що збитки від терористичних актів російської армії, які призвели до руйнувань на Каховському гідровузлі, перевищують 2,5 мільярда євро. Ще близько 500 мільйонів євро завдано збитків від ракетних обстрілів та атак безпілотників на об'єкти компанії.

Завдяки політиці безпеки, наявній в компанії, жоден з працівників не постраждав від цих атак. Укргідроенерго розробляє стратегію для подання судових позовів та арбітражу з метою відшкодування збитків та притягнення російської сторони до відповідальності за напади на інфраструктуру та активи компанії.

Крім того, ПАТ "Укргідроенерго" готує судові позови проти росії для притягнення агресора до відповідальності за завдані збитки.

З початку повномасштабного вторгнення росія здійснила понад 50 атак на об'єкти Укргідроенерго. Особливо варто зазначити, що у ніч на 6 червня російські сили підірвали дамбу Каховської гідроелектростанції, що призвело до затоплення на Херсонщині та позбавлення прісної води ряду південних областей України.

Сума збитків довкіллю через підрив росією дамби Каховської ГЕС вже сягає понад 1,5 млрд євро (60 млн гривень). За словами голови Херсонської ОВА Прокудіна, після підриву Каховської ГЕС було затоплено близько 55 000 гектарів лісу. А води, яка тепер непридатна до використання через катастрофу, “вистачило б, аби поїти весь світ протягом двох днів”.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни запустили фейки про нібито невдоволення ЗСУ діями Сирського.

Головне