Завод Kernel на Хмельниччині постраждав від атаки дронів: що відомо

Завод Kernel на Хмельниччині постраждав від атаки дронів: що відомо

Компанія Kernel Holding S.A заявила про російську дронову атаку на її актив у Хмельницькій області. Від атаки ворога у ніч на 7 серпня постраждав Старокостянтинівський олійноекстракційний завод. 

За інформацією, оприлюдненою одним з провідних світових виробників та експортерів соняшникової олії на Варшавській фондовій біржі, атака призвела до виникнення пожежі на об'єкті. Хоча вогонь вдалося оперативно ліквідувати, роботу заводу було тимчасово припинено.

"На щастя, в результаті атаки ніхто не постраждав", - зазначається у повідомленні компанії.

Наразі фахівці Kernel проводять оцінку масштабів завданих збитків та пов'язаних з ними втрат. Варто зазначити, що постраждалий завод є не лише найбільшим в Україні, але й одним з найновіших - його було введено в експлуатацію лише у квітні цього року.

Як вказано на сайті Kernel, компанія займає провідні позиції на світовому ринку, забезпечуючи близько 8% глобального експорту соняшникової олії. Виробник також є ключовим постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки, експортуючи свою продукцію до понад 70 країн світу.

Нагадаємо, напередодні вранці в Хмельницькій ОВА повідомили про знешкодження чотирьох російських ударних дронів. В результаті падіння уламків засобів повітряного нападу відбулись пошкодження "резервуарів для зберігання та приміщення цеху одного з виробничих підприємств області". В цілому за ніч 7 серпня сили ППО знищили всі 30 "шахедів", якими рф атакувала Україну.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 8 серпня противник запустив по Україні два "Іскандера-М", дві Х-59 та чотири "шахеди"

 

Головне