Євросоюз виділив Україні €1,5 млрд макрофіну

Євросоюз виділив Україні €1,5 млрд макрофіну

Європейський Союз виділив Україні ще один пакет макрофінансової допомоги на 1,5 млрд євро.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на своїй сторінці в Twitter.

"Сьогодні ми виплачуємо ще 1,5 млрд євро для України макрофінансової допомоги. Ми допомагаємо зберегти послуги та інфраструктуру України на плаву в її сміливій боротьбі за свободу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Урсула фон дер Ляєн зазначила, що ЄС продовжить підтримувати Україну фінансово щонайменше до 2027 року.

Нагадаємо, посли країн-членів Європейського Союзу погодили новий, вже 11-й санкційний пакет проти росії. Узгодити новий санкційний пакет вдалося у середу, 21 червня. За попередніми даними, нові обмежувальні заходи ЄС також передбачатимуть заборону на перетин кордону російськими автопричепами.

Крім того буде заборонено транспортування нафти південною гілкою нафтопроводу “Дружба” (єдина гілка нафтопроводу, якою російська нафта йде в Європу, – ред.).

Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак підтвердив погодження ЄС нового пакету санкцій проти росії. За його словами, частину санкційних кроків пропонувала група міжнародна робоча група незалежних експертів з питань санкцій щодо росії – санкційна група Єрмака-Макфола.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, також Європейський Союз готує пакет фінансової допомоги для України на близько 50 млрд євро (55 млрд доларів). Як зазначається, пакет, до якого все ще можуть бути внесені зміни, перш ніж його оприлюднять, мало бути оголошено вже у вівторок, 20 червня.

Головне