Якість українського зерна є орієнтиром для інших країн, - Сольський

Якість українського зерна є орієнтиром для інших країн, - Сольський

Якість українського зерна є орієнтиром для інших країн. Зокрема, європейці протягом останніх років змішували українське зерно зі своїм для підвищення його якості.

Про це розповів голова Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Якщо ми говоримо про якість українського зерна, то вона вже давно доволі висока та давно є орієнтиром для інших країн по якості. Ті, хто в ринку, чудово про це знають. Багато європейських країн протягом останніх п'яти-семи років брали українське зерно для того, аби змішати зі своїм і підняти якість", - зазначив міністр.

За його словами, є деякі сезони, які впливають на якість. При цьому вирощування зерна це складний технологічний процес, який залежить від погоди та від багатьох інших параметрів. Цього сезону у країн немає особливих претензій до українського зерна, додав Сольський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європейська комісія оголосила про збільшення обсягу допомоги аграріям з п’яти країн, які зазнали збитків від напливу імпорту українського продовольства. Йдеться про другий пакет підтримки ЄК, його буде збільшено з 75 млн євро до 100 млн євро. Остаточне рішення очікується найближчими днями. Для Польщі сума підтримки запланована в розмірі близько 30 млн євро.

Крім того, інспекції суден у рамках зернової угоди відновлено після дводенних переговорів та такої ж за тривалістю перерви. 

Головне