Враховуючи "сусіда", Україні слід розвивати сухопутні маршрути для експорту, - Марчук

Враховуючи

Україні слід зосередитись на розвитку маршрутів для експорту суходолом та докласти усіх можливих зусиль для інтеграції нашої логістичної системи до європейської.

Про це в ефірі "Ми-Україна" сказав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Він зазначив, що у нас не зупинялись постачання і сухопутним маршрутом, і через порти Великої Одеси. Проте, коли на пів року зупинились маршрути через порти - єдиним альтернативним джерелом надходження нашої продукції на експорт залишалась залізнична дорога і автомобільні шляхи. Дуже інтенсивно запрацювали річкові порти через Дунай.

“Розуміючи настрої “сусіда”, який може в будь-який момент вносити корективи, для нас в пріоритеті розвивати сухопутні маршрути, залізницю, робити все можливе, щоб інтегрувати логістичну систему України до логістичної системи ЄС - за цим великий потенціал", - наголосив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна у січні змогла експортувати “зерновим коридором” на третину менший обсяг сільгосппродукції, ніж місяцем раніше. Число кораблів, які виходять за добу з українських портів скоротилось до мінімуму. 

Головне