Влітку в енергосистемі може виникнути дефіцит, - Укренерго

Влітку в енергосистемі може виникнути дефіцит, - Укренерго

Через російські обстріли по інфраструктурі України енергетична система досі перебуває у складному становищі. Зокрема, це може призвести до дефіциту електроенергії влітку.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону. За його словами, дефіцит електроенергії є сезонним явищем. Водночас в Україні протягом сезону весни та літа спостерігається надлишок потужності.

"Тоді Україна здатна експортувати електроенергію, а восени-взимку - дефіцит. А от цього року через пошкодження наших електростанцій ми можемо бачити дефіцит. І влітку і його треба буде компенсувати збільшенням потужностей на електростанціях, а також імпортом електроенергії", - розповів Кудрицький.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, станом на 8 квітня понад 1200 ракет та дронів російські загарбники випустили по ключових енергетичних об’єктах України. З цієї кількості 250 ракет та дронів влучили у цілі, пошкодивши приблизно 43% об’єктів магістральних мереж. Різного ступеню ушкоджень зазнали всі теплові та гідроелектростанції.

У той же час  від європейських партнерів Укренерго вже отримало майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі.

Також НЕК “Укренерго” зняло всі обмеження, які були введені через пошкодження обладнання під час масованої ракетної атаки ворога 9 березня по території України. В “Укренерго” також повідомили, що в інших регіонах обмежень, які б призводили до необхідності обмеження споживання, також немає.

Головне