Власник "Київстару" покидає Європу: Veon переїжджає з Амстердама до Дубая

Власник

Компанія Veon - власник найбільшого українського мобільного оператора "Київстар" - анонсувала перенесення своєї штаб-квартири з Амстердама до Дубая. Про це повідомив гендиректор компанії Каан Терзіоглу, пише Bloomberg.

"Наше рішення перенести штаб-квартиру Veon до Дубая відображає стратегічну переорієнтацію нашої уваги на більшу близькість до ключових ринків... Цей крок дозволить нам бути ближче до наших основних ринків та оптимізувати операційну діяльність", - зазначив він.

Видання розповідає, що переїзд Veon відбувається на тлі занепокоєння низки голландських компаній щодо погіршення ділового клімату в країні, особливо на тлі ймовірного посилення антиміграційної політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому усі чекають зростання тарифів мобільних операторів: що відомо про причини

Раніше Терзіоглу висловлював стурбованість тими правилами, які діють в Нідерландах. Йдеться зокрема про обмежувальний візовий режим, який ускладнює відрядження співробітників з країн, що розвиваються.

"Щоб записатися на прийом для отримання візи, потрібно шість місяців", - розповідав тоді він.

Veon працює на шести ринках, включаючи Україну, Пакистан та Бангладеш.

Як відомо, у серпні Veon сказала, що хоче забрати свої акції з біржі Euronext в Амстердамі, пояснивши це низькою ліквідністю в Європі. Очікується, що процес делістингу звершиться у IV кварталі 2024 року. Цінні папери компанії торгуються також на американській Nasdaq. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Мінцифри зустрічалось з представниками мобільних операторів Київстар, Vodafone та LifeCell для обговорення підготовки до зими та можливих блекаутів.

 

 

 

Головне