Від Токіо до Нью-Йорка: глобальні фондові ринки переживають обвал

Від Токіо до Нью-Йорка: глобальні фондові ринки переживають обвал

Світові фінансові ринки переживають масштабний обвал через побоювання щодо уповільнення економіки США. Фондові індекси демонструють найбільше падіння за останні роки, особливо в технологічному секторі, пише Bloomberg.

  • Ф'ючерси Nasdaq впали на 4,5%, що стало найбільшим падіння на відкритті за чотири роки. Акції технологічних гігантів, таких як Nvidia, Apple і Tesla, знизилися більш ніж на 7% на попередніх торгах.
  • Азійські ринки постраждали найбільше, з японськими акціями, що показали найсильніше падіння за десятиліття. Обвал японського Nikkei 225 став максимальним з "чорного понеділка" у жовтні 1987 року - він впав одразу на 12,4%. Усі акції, що входять до розрахунку індексу, завершили торги у мінусі. Потік продажів був таким, що на фондових біржах по всій Азії спрацювали автоматичні вимикачі.  
  • Лондонський індекс FTSE 100 впав на 2,7% на тлі глобального розпродажу, європейський Stoxx 600 - на 3%. Обидва показники є максимальними з моменту банківської кризи в березні 2023 року. 
  • Французький індекс Cac 40 знизився на 2,3%, а німецький Dax – на 2,6%.
  • Індекс BIST 100 обвалився майже на 7%, що змусило Стамбульську біржу призупинити торги.

Bloomberg пише, що Індикатор страху Волл-стріт - VIX - вийшов на рівень, якого не спостерігалось з червня 2020 року. Натомість, безпечні активи, такі як казначейські облігації та єна, демонструють зростають.

Увага ринку тепер зосереджена на майбутніх економічних даних США та виступах представників ФРС, які можуть визначити подальший напрямок тенденції. Особливо важливим буде звіт щодо стану американського виробничого та не-виробничого секторів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ЄС вперше відновлювані джерела енергії обігнали викопне паливо у виробництві електроенергії.

Головне