Від Києва до Відня без перешкод: "Укрзалізниця" повідомила про відновлення маршрутів

Від Києва до Відня без перешкод:

Укрзалізниця повідомляє про відновлення повноцінного залізничного сполучення між Україною та Австрією після ліквідації наслідків повені. Австрійська залізниця відкрила рух на дільниці між Віднем та Будапештом, що дозволило відновити звичні маршрути міжнародних поїздів, інформує "Укрзалізниця".

Згідно з інформацією від УЗ:

  • безпересадкові вагони за маршрутом Київ — Відень вже курсують за повним маршрутом в обох напрямках, 
  • поїзд №146 сполученням Чоп — Відень також повертається до свого звичного маршруту до австрійської столиці,
  • поїзд №143 Відень — Чоп відновить повноцінне курсування з Відня починаючи з завтрашнього дня, 19 вересня. 

Сьогодні рейс Відень — Чоп все ще відправлятиметься з прикордонної угорської станції Хедьєшалом, але пасажири вже мають можливість дістатися до Хедьєшалома або Будапешта залізницею з Відня.

Нагадаємо, сильні опади викликали масштабні повені у Польщі, Чехії, Румунії та Австрії, що призвели до загибелі щонайменше 16 людей. У Польщі оголошено стихійне лихо, а влада кількох країн продовжує евакуаційні заходи. Мер Будапешта закликав жителів бути обережними, оскільки річка Дунай очікується досягне критичного рівня цього тижня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками серпня російські війська завдали 46 ударів по об’єктах залізничної інфраструктури України, що призвело до загибелі одного залізничника та поранення ще трьох.

Головне