Велика Британія надасть Україні додаткові кредитні гарантії на $500 млн

Велика Британія надасть Україні додаткові кредитні гарантії на $500 млн

Велика Британія підтвердила намір надати Україні додаткові кредитні гарантії на 500 мільйонів доларів, довівши цього року загальну суму до 1 мільярда доларів. 

Про це заявив міністр фінансів Великобританії Джеремі Хант, передає Reuters.

Міністр заявив, що британські кредитні гарантії важливі для забезпечення ширшого чотирирічного пакета підтримки Україні від Міжнародного валютного фонду на суму 15,6 млрд доларів.

"Це фінансування підвищить економічну стійкість України та посилить її опір росії", - сказав він.

Гарантію за кредитом було вперше докладно описано у письмовій заяві парламенту минулого місяця. Наразі Британія пообіцяла Україні підтримку у розмірі 6,5 млрд фунтів стерлінгів (8,1 млрд дол.) після повномасштабного вторгнення росії. Останні кредитні гарантії допоможуть фінансувати українські держустанови, такі як школи та лікарні, заявило міністерство фінансів країни.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду наприкінці березня ухвалила кредитну програму для нашої країни. Угода України з МВФ передбачає надання нам 15,6 млрд доларів. Перший транш у розмірі 2,7 млрд доларів вже надійшов до держбюджету.

“Ці гроші немарковані, тобто вони спрямовані на фінансування дефіциту бюджету, їх не можна спрямувати на військові потреби. Це передбачає фінансування всіх родів видатків, які тільки є в бюджеті: соціальні, гуманітарні та інші потреби. Ці кошти дозволять нам частково перекрити дефіцит бюджету”, – розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, британська розвідка попередила про небезпеку для рф через скасування параду у День Перемоги.

Головне