Вага - 1094 карати: в Ботсвані добули другий великий алмаз за місяць

Вага - 1094 карати: в Ботсвані добули другий великий алмаз за місяць

Компанія Lucara Diamond оголосила про видобуток ще одного гігантського алмазу вагою 1094 карати на копальні Карове в Ботсвані. Ця знахідка стала другою значною подією для компанії протягом останнього місяця, пише Bloomberg.

Хоча новий алмаз поступається за розміром 2942-каратному каменю, знайденому на тому ж родовищі в серпні, він все одно вражає своїми габаритами. Для порівняння, цей дорогоцінний камінь складає приблизно третину від розміру найбільшого з коли-небудь знайдених алмазів - легендарного Куллінана з Південної Африки.

"По мірі того, як ми просуваємося у підземній розробці, ми все більше переконуємося у здатності Карове видобувати ці легендарні алмази і в майбутньому, зміцнюючи наші позиції на ринку високоякісних алмазів", - заявив головний директор Lucara Diamond Уільям Лемб.

Видання зазначає, що останній виявлений алмаз має схожість з меншим дорогоцінним каменем, знайденим минулого року. З того каменю були отримані поліровані діаманти, продані більш ніж за 13 мільйонів доларів. Новий гігант буде оброблятися компанією HB Antwerp, що спеціалізується на огранці та поліруванні найбільших і найцінніших алмазів у світі.

Акції Lucara Diamond злетіли на більш ніж на третину після оголошення про першу знахідку минулого місяця. Аналітики прогнозують, що ця тенденція може продовжитися, враховуючи стабільність та потенціал родовища Карове.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні Ботсвана долучилася до підписантів спільного комюніке за підсумками мирного саміту, що проходив у Швейцарії 15-16 червня.

Головне