В ЄС анонсували новий пакет військової допомоги для України на €3,5 млрд

В ЄС анонсували новий пакет військової допомоги для України на €3,5 млрд

Рада міністрів Європейського Союзу із закордонних справ 26 червня розгляне новий пакет військової допомоги для України на 3,5 мільярда євро.

Про це високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив у Люксембурзі перед початком Ради міністрів ЄС.

“Сьогодні Рада ЄС ухвалить нову додаткову військову допомогу для України — 3,5 мільярда (євро — ред.). Я думаю, що це більш важливо, ніж будь-коли — продовжувати підтримувати Україну. Тому що те, що трапилося протягом цих вихідних, показує, що війна проти України руйнує російську владу та впливає на її політичну систему”, — сказав він

За його словами, в ЄС уважно слідкують за тим, що відбувається. І зараз саме той момент, щоб підтримати Україну більше ніж будь-коли.

Крім того, ЄС має враховувати, що рф, яка є ядерною силою, входить у стадію політичної нестабільності, і це є тривожним розвитком подій.

“Найбільш важливим висновком з цієї ситуації є те, що війна проти України, яку започаткував Путін, робить вразливою її (Росії — ред.) політичну систему та руйнує її військову силу. Той монстр ”Вагнер”, якого створив Путін, цей монстр зараз почав кусати, він обернувся проти власного творця. Це є важливим наслідком війни проти України. Я маю намір поділитися з міністрами інформацією, яку маю”, — сказав Боррель.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Китаї відреагували на можливий теракт рф на окупованій ЗАЕС.

Головне