В Україні зберігається дефіцит електропотужності, - “Укренерго”

В Україні зберігається дефіцит електропотужності, - “Укренерго”

В Україні зберігається дефіцит електропотужності. Про це повідомляє НЕК “Укренерго”.

Дефіцит електропотужності залишається значним через зниження температури.

“Споживання електроенергії залишається значним через зниження температури. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години. В Одесу та Одеський район поступово подаються більші обсяги електроенергії”, - йдеться в повідомленні.

Тривають відновлювальні роботи на теплоелектростанціях, пошкоджених під час ракетних атак та нападів дронів росіян. Також здійснюється імпорт електроенергії.

Станом на 9 лютого споживання не доводились до Харківської, Херсонської, Хмельницької областей, де заплановано проведення вимірів фактичного споживання. Обмеження споживання в цих областях не застосовуватимуться.

До решти обленерго доведені ліміти споживання для складання графіків відключення світла, які діють упродовж доби. У разі перевищення лімітів застосовуються аварійні відключення для запобігання аварійних ситуацій в енергосистемі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Японія передала Україні 259 генераторів та комплектуючих для потреб енергетичного сектору. Надходження було з грудня 2022-го по лютий 2023 року.

Надана японською стороною допомога була розподілена між підприємствами вугільної, газовидобувної, газотранспортної галузей, електроенергетичного сектору, а також підприємствами теплокомуненерго різних регіонів України.

Головне