В Україні відновили майже 100% пошкоджених обстрілами рф енергоблоки ТЕС

В Україні відновили майже 100% пошкоджених обстрілами рф енергоблоки ТЕС

В Україні відновлено майже 100% підприємств теплової генерації, що постраждали внаслідок російських обстрілів.

Про повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Підприємства теплової генерації відновлені практично на 100%. Паралельно працюємо над забезпеченням резервними потужностями на випадок виникнення форс-мажорних ситуацій", - йдеться у дописі.

За його словами, загалом з понад 700 об’єктів теплопостачання, які було пошкоджено росіянами, відновлено понад 65%.

"Загалом станом на сьогодні рівень підготовки об’єктів ЖКГ до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року становить близько 60%. Це базовий показник готовності на цей момент у році", - додав міністр.

На його думку, Україна технічно буде готова на 100% до початку опалювального сезону вже до 1 жовтня.

Нагадаємо, 30 липня, прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль сказав, що рівень підготовки України до опалювального сезону 2023/2024 становить 60%.

Він зазначив, що з початку року в Україні також відремонтували 14,5 тис. км повітряних ліній, відновили понад 60% пошкоджених ТЕС, ТЕЦ, котелень.

"Для відновлення, ремонтів і захисту об'єктів енергетики лише Держагентству з відновлення виділили 10 млрд грн. Також отримуємо допомогу США в розмірі $897 млн – це кошти на генератори, газотурбінні електростанції, трансформатори. Працює європейський Фонд енергетичної підтримки України, у межах якого отримано вже €166 млн. Кошти є, важливо вчасно провести усі заплановані заходи", – наголосив прем'єр.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США надали Україні ще $1,25 млрд грантових коштів.

Головне