В Україні графіки відключення світла діятимуть протягом всієї доби, - "Укренерго"

В Україні графіки відключення світла діятимуть протягом всієї доби, -

В Україні обленерго застосовують планові графіки обмежень протягом усього дня 28 червня. Прогнозується, що через спеку споживання електроенергії вдень та ввечері очікується на 2,5% вище, ніж минулої доби.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

"Будь ласка, в періоди, коли світло за графіком повертається, ощадливо споживайте електричну енергію. Не вмикайте одночасно потужні електроприлади", - йдеться у дописі.

В "Укренерго" додали, що інформацію про те, як саме обмеження впливають на графіки погодинних відключень у кожній області, можна знайти на офіційних сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах.

"Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже восьми з початку цього року ракетних ударів ворога по українській енергосистемі. Для подолання дефіциту залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів", - нагадали в компанії.

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови було імпортовано 31 390 МВт*год електроенергії, з максимальною потужністю до 1649 МВт в окремі години. Експорт не здійснюється і не планується.

На ранок без електропостачання залишаються 459 населених пунктів. Через бойові дії: відключення спостерігаються у Донецькій, Харківській та Херсонській областях. Крім того, з технічних причин та через негоду: відключення є у Закарпатській, Львівській, Одеській та Миколаївській областях.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Міненерго розповіли, чи вимикатимуть світло на вихідних.

Головне