В ООН назвали розрив "зернової угоди" росією ударом по нужденних людях у всьому світі

В ООН назвали розрив

росія призупинила участь в угоді, укладеній за посередництва ООН, яка дає змогу Україні експортувати зерно через Чорне море. В ООН заявили, що такі дії завдадуть шкоди мільйонам людей.

Про це повідомив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, передає Reuters.

За його словами, вихід Росії з угоди означає припинення дії і відповідного пакту про сприяння російському експорту зерна та добрив.

"Сьогоднішнє рішення російської федерації завдасть удару по нужденним людям у всьому світі", — пояснив він.

У Білому домі заявили, що призупинення рф дії пакту "погіршить продовольчу безпеку і завдасть шкоди мільйонам людей". У той же час держсекретар США Ентоні Блінкен назвав призупинення безсовісним.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що шкодує через рішення росії не продовжувати “зернову угоду”. За його словами, в ООН запропонували росії та Володимиру Путіну деякі рішення для збереження угоди. При цьому він додав, що “глибоко розчарований” тим, що Путін їх проігнорував.

“Зрештою, участь у цих угодах – це вибір, але у людей, які опинилися у скрутному становищі в усьому світі, і у країн, що розвиваються, немає вибору. Сотням мільйонів людей загрожує голод, а споживачам – глобальна криза вартості життя. Вони заплатять за це ціну”, – заявив генсек ООН.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Москві чоловік намагався спалити мавзолей Леніна.

Головне