В Міненерго розповіли про наслідки атак рф протягом доби

В Міненерго розповіли про наслідки атак рф протягом доби

Протягом доби російські війська здійснили напад на енергетичну інфраструктуру у Харківській та Дніпропетровській областях.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

За даними відомства, у Харківській області в результаті нападу дронів було пошкоджено обладнання енергетичного об'єкту, внаслідок чого виникла пожежа. Її ліквідували рятувальники. На щастя, ніхто не постраждав.

У Дніпропетровській області була обстріляна одна з сонячних електростанцій. Внаслідок атаки пошкоджено обладнання підприємства, виникла пожежа. Під час ліквідації пожежі один з охоронців отримав опіки. Після години боротьби з вогнем пожежу було приборкано спільними зусиллями персоналу станції та рятувальників.

У результаті ворожих обстрілів були втрати серед працівників енергетичних підприємств. У Харкові під час ліквідації наслідків нічного обстрілу дронами постраждав 64-річний слюсар Харківської міської філії ТОВ "Газорозподільні мережі України", якого у середньо-тяжкому стані госпіталізували. Також було пошкоджено автомобіль диспетчерської служби.

Додатково, під час бомбардування населеного пункту села Самотоївка на Сумщині від вибуху авіабомби отримав смертельні поранення 47-річний працівник Сумської філії ТОВ "Газорозподільні мережі України".

Нагадаємо, станом на 4 квітня графіки аварійних відключень в жодній з областей України не застосовуються. Проте така ситуація може статися в окремих регіонах, які зазнали найбільших руйнувань енергосистеми внаслідок російських обстрілів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Бахмутському напрямку зменшилась кількість "мʼясних штурмів".

Головне