В Міненерго спростували заяви Зеркаль про погану готовність ТЕС до зими

В Міненерго спростували заяви Зеркаль про погану готовність ТЕС до зими

В Міністерстві енергетики спростували заяви ексрадниці голови Міненерго Лани Зеркаль про погану готовність ТЕС до зими.

Про це йдеться у повідомленні міністерства у Telegram.

"Сьогодні засобами масової інформації були розповсюджені дані щодо перебігу ремонтної кампанії на енергетичних об’єктах з посиланням на радницю міністра енергетики України Лану Зеркаль. З цього приводу можемо повідомити наступне. Пані Лана Зеркаль не виконує функції радника міністра енергетики України", - йдеться у дописі.

В міністерстві наголосили, що інформація, яку навела Зеркаль щодо стану ремонтної кампанії на енергетичних об'єктах, не відповідає дійсності.

Нагадаємо, ексрадниця міністра енергетики Олена Зеркаль заявила, що українські електромережі готові до зими на 98%, АЕС – на 70%, а ТЕС – на близько 30%.

Вона уточнила, що йдеться про виконання планових ремонтів.

Зеркаль наголосила, що потрібно прискоритися з відновленням обʼєктів генерації, бо інакше Україні не пройти зиму без відключень електроенергії.

"План відновлення генерації наразі виконано на одну третину", – зазначила вона.

Водночас вона наголосила, що наразі вдалося відремонтувати пошкоджені трансформатори та привезти автотрансформатори з-за кордону.

"Проте, поки ще не почалося будівництво захисних споруд від атаки дронів. Агентство з відновлення бралося будувати великі саркофаги, проте там також усе ще на початковому етапі", – зазначила Зеркаль. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Рада призначила Павла Кириленка головою АМКУ.

Головне