В Кліщіївці дуже потужно працюють наші Сили оборони, - Череватий

В Кліщіївці дуже потужно працюють наші Сили оборони, - Череватий

Сили оборони продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку, тривають запеклі бої. Якою є ситуація в Кліщіївці - селі в Бахмутській громаді - розповів в ефірі "Ми-Україна" заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

За його словами, в населеному пункті дуже потужно працюють українські Сили оборони. Він додав, що поки що деталей розкрити не може, однак зазначив:

"Судячи з того, як у ворожих пабліках йде нагнітання паніки, я думаю, для них дуже символічною буде назва Кліщіївка".

В цілому на Бахмутському напрямку наші захисники продовжують проводити штурмові дії, витісняючи противника на південному та північному флангах навколо міста. Противник, своєю чергою, чинить шалений опір. Лише за минулу добу армія рф 361 раз обстріляла зі ствольної та реактивної артилерії, здійснила три авіанальоти, відбулось три бойових зіткнення. Сили оборони України знищили 57 окупантів, ще 136 поранили.

Як відомо, напередодні низка російських військкорів повідомила про втрату контролю російською армією над Кліщіївкою.

"Ми залишили Кліщіївку. Це під Бахмутом. Якщо все так – це погано. Бахмут під вогневим контролем ЗСУ... За моїми даними, це знову снарядна дієта", - написав один з них Олександр Сладков.

Пізніше ці дані він спростував.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби, 5 липня, загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 600 загарбників. Таким чином від початку повномасштабної війни рф в Україні окупаційне військо втратило 232,3 тис. військовослужбовців.

Головне