Уряд постановив розмістити на Одещині плавучі електростанції

Уряд постановив розмістити на Одещині плавучі електростанції

Кабмін ухвалив постанову №1069, згідно з якою в Одеській області планується розміщення плавучих електростанцій.

Документом передбачена організація встановлення газопоршневих та газотурбінних установок на суднах технічного флоту. Цей крок спрямований на зміцнення енергетичної безпеки держави та подолання наслідків російської збройної агресії. Такий підхід дозволить оперативно реагувати на енергетичні потреби регіону та підвищити стійкість енергосистеми до зовнішніх загроз.

Уряд також передбачив спрощену процедуру реалізації проєкту. Відповідно до постанови, послуги з оренди суден технічного флоту, обладнаних генеруючими установками, а також найм персоналу для їх обслуговування можуть здійснюватися без проведення відкритих торгів. Це рішення спрямоване на прискорення впровадження проєкту та забезпечення його оперативності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Литві розбирають цілу ТЕЦ, аби по частинах передати Україні, - Урсула фон дер Ляєн

Як відомо, енергетична система України все ще відновлюється після серії з дев'яти масштабних російських атак, що призвело до нестачі генеруючих потужностей. Наразі на енергетичних об'єктах проводяться як аварійні, так і заплановані ремонтні роботи. Враховуючи ситуацію, Міненерго закликаємо громадян до економного використання електроенергії, особливо у вечірні години. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в "Укренерго" відповіли, чи будуть відключати світло 24 вересня.

Головне