Укрнафта збільшить капітальні ремонти сверловин та оновить парк обладнання

Укрнафта збільшить капітальні ремонти сверловин та оновить парк обладнання

"Укрнафта" ініціювала створення системи нафтосервісних послуг за рахунок власних можливостей та залучення сторонніх підрядників. Це дозволить збільшити кількість капітальних ремонтів свердловин (КРС) та оновити застарілий парк обладнання.

Про це заявив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький на своїй сторінці у Facebook, передає прес-служба компанії. Як зазначається, більшість обладнання "Укрнафти" радянського, російського та білоруського виробництва. Це ускладнює процес технічного обслуговування, адже нові запчастини для нього компанія не буде купувати.

Наразі компанії вдається знайти потрібні запчастини на внутрішньому ринку. Проте паралельно ведеться робота з переходу на обладнання світових стандартів.

"КРС потрібно проводити тут і зараз, тому "Укрнафта" планує залучити до співпраці сервісні компанії на проведення широкого спектру технологічних операцій. Це дозволить оперативно реагувати на вихід із ладу техніки та швидше й ефективніше проводити планові ремонти", - повідомив Корецький у соцмережі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, нафтова компанія “Укрнафта” завершила перший квартал 2023 року з чистим прибутком у розмірі 4,3 млрд грн. Як зазначається, цей показник дорівнює чистому прибутку, отриманому компанією у мирному 2020 році (4,3 млрд грн). Він також майже вдвічі перевищує результат за весь 2021 рік – 2,4 млрд грн.

Крім того, ПАТ “Укрнафта” планує збільшити видобуток нафти на 6% у цьому році. Компанія збирається інвестувати рекордні 5,5 млрд грн у буріння, ремонти та спецдозволи на нові родовища протягом року.

Головне