"Укрнафта" готується до буріння нової свердловини на Сумщині

ПАТ "Укрнафта" проводить підготовчі роботи до буріння чергової свердловини - №150 Великобубнівського родовища, що на Сумщині.

Про це повідомив директор компанії Сергій Корецький.

За прогнозами нова горизонтальна свердловина дасть початковий дебіт 87 тонн нафти на добу. Початок буріння стане можливим за допомогою власного верстата та запланований на 17 вересня. Запуск свердловини у промисловий видобуток планується наприкінці грудня.

"Йдемо зі випередженням наміченого графіку. За затвердженими показниками монтувати бурове обладнання мали почати в серпні. Та вже станом на кінець липня здійснено 20% монтажу. І це при тому, що верстат багато років не працював, і наразі спеціалісти компанії, по суті, проводять майже первинний монтаж", - зауважив Корецький.

Наразі бурова команда та закупівельники компанії закуповують тисячі позицій периферійного обладнання, від електродів до комплектуючих бурових насосів.  Всі тендери відкрито оголошуються на майданчику "Прозорро".

Нагадаємо, “Укрнафта” розпочала буріння нової свердловини на Верхньомасловецькому родовищі на Львівщині. Відомо, що запуск заплановано у серпні цьогоріч. Очікуваний початковий дебіт нафти – 24,3 тонни на добу.

Компанія проводить буріння нафтової свердловини №105 на Верхньомасловецькому родовищі. Роботи розпочались раніше від графіка і зараз виконані наполовину – із запланованих 2213 м свердловина вже пробурена на 1084 м. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в АРМА вирішили передати понад 100 АЗС російської “Татнафти” в управління “Укрнафті”.

Головне