Україна отримала пільговий кредит на $1,8 млрд від Канади

Україна отримала пільговий кредит на $1,8 млрд від Канади

До державного бюджету України надійшов пільговий кредит на 1,8 млрд доларів, який вона отримала від Канади.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України. Як зазначається, кошти було надано через механізм адміністративного рахунку МВФ.

"Канада вкотре продемонструвала, що вона є надійним партнером України - сьогодні ми отримали 2,4 млрд канадських доларів, які буде спрямовано передусім на фінансування пріоритетних видатків держбюджету", - заявив голова Мінфіну України Сергій Марченко.

За його словами, ці кошти дозволять підтримати українців в умовах війни та наблизити нашу перемогу над росією. При цьому додатковий кредит надається на 10 років за процентною ставкою 1,5% річних.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Канада надасть Україні пільговий кредит сумою 2,4 млрд канадських доларів (близько 1,9 млрд доларів США) у 2023 році. Також країна збільшить фінансування свого МЗС на 84 млн канадських дол. (близько 65 млн дол. США) для надання цільової підтримки Україні на гуманітарну та психологічну допомогу, розмінування, сільське господарство та інші пріоритетні сфери.

Крім того, заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова розповіла, що термін погашення кредитів, які Україна отримує від Європейського Союзу становить 35 років. Відсотки українській стороні сплачувати не доведеться, їх на себе зобов’язались взяти наші партнери. Вона зазначила, що цього року Україна очікує надходження як грантових коштів, так і кредитних. Країна працює над тим, щоб мати схоже співвідношення як минулого року.

Головне