Україна у цьому році потребує близько $37,3 млрд зовнішнього фінансування, - Мінфін

Україна у цьому році потребує близько $37,3 млрд зовнішнього фінансування, - Мінфін

Україна потребує зовнішнього фінансування у розмірі близько 37,3 мільярдів доларів, щоб покрити дефіцит держбюджету у 2024 році.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Україні потрібно 9,5 млрд доларів на фінансування першочергових потреб відновлення.

Заступник голови Мінфіну Ольга Зикова заявила, що після повномасштабного вторгення рф уряд України працює над збереженням макроекономічної стабільності в умовах екстремальної невизначеності та викликів.

На її думку, підтримка з боку міжнародних партнерів вкрай важлива, оскільки внутрішні ресурси спрямовані на протистояння агресору.

Кабмін визначив пріоритетні галузі. Це оборонна промисловість, енергетика, будівництво, сільське господарство, природні ресурси, цифрові технології та ІТ-сектор. 

“Залучення приватного сектору у процес відновлення є невід'ємною частиною сталого зростання України. Ми працюємо з нашими партнерами над тим, щоб досягти цього за допомогою низки механізмів, серед яких запровадження страхування воєнних ризиків, покращення умов для інвестиційних проектів, запровадження державно-приватного партнерства та розвиток індустріальних парків”, -  додала Зикова. 

Нагадаємо, за останні два роки під час повномасштабної війни Україна отримала понад 75 мільярдів доларів зовнішньої допомоги. У 2022 році було залучено близько 37 мільярдів доларів, а в 2023 році - понад 42 мільярдів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Велика Британія готова позичити Україні заморожені активи рф.

Головне