Україна підписала меморандум зі Світовим банком щодо покращення ринку житла

Україна підписала меморандум зі Світовим банком щодо покращення ринку житла

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом з віцепрезидентом Світового банку Антонеллою Бассані та віцепрезидентом Міжнародної фінансової корпорації Альфонсо Гарсія Мора підписали меморандум, спрямований на покращення ринку житла в Україні.

Про це Шмигаль повідомив у Telegram.

"Світовий банк надаватиме підтримку державному та приватному секторам у покращенні ринку житла в Україні. Відповідний меморандум підписали сьогодні з Віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані та Віцепрезидентом Міжнародної фінансової корпорації Альфонсо Гарсією Морою", - заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пільги на комунальні послуги: які, хто і як може оформити

Він пояснив, що банк сприятиме спрощенню регулювання для початку нового будівництва та підвищенню захисту громадян, які купують нерухомість.

Головною метою, за словами Шмигаля, є не лише відновлення пошкодженого та зруйнованого житла, але і модернізація загальної житлової політики відповідно до стандартів ЄС.

"Ми також співпрацюватимемо зі Світовим банком над створенням стимулів для приватних банків надавати доступні кредити українським сім’ям, аби дедалі більше родин змогли придбати собі омріяне житло", - додав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Ігор Клименко заявив про бронювання 90% особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

Головне