Україна отримала ще близько $900 млн від МВФ

Україна отримала ще близько $900 млн від МВФ

Україна отримала третій транш фінансування на суму 900 мільйонів доларів від Міжнародного валютного фонду в рамках програми Механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF).

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Ці кошти стали доступними завдяки успішному другому перегляду програми EFF Виконавчою радою МВФ.

Міністр фінансів Сергій Марченко зауважив, що потужна та надзвичайно важлива підтримка від Фонду дозволить своєчасно фінансувати пріоритетні видатки державного бюджету та забезпечить макроекономічну стабільність в умовах воєнного стану.

"Програма EFF і надалі складатиме надійну основу для розвитку економічної програми Уряду України на шляху до повної інтеграції в ЄС", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічні підсумки 2023 року в Україні: які зміни радували, обурювали або досі тримають у напрузі

Нагадаємо, мораторій на виплату зовнішнього боргу уряду України перед іноземними державами буде діяти до 2027 року.

Голова місії МВФ в Україні Гевін Грей зазначив, що до середини 2024 року планується провести реструктуризацію комерційного боргу.

Раніше в МВФ внесли зміни в прогноз економічного зростання України у 2024 році, підвищивши його показники в бік сильнішого зростання.

Нагадаємо, МВФ оновив меморандум про економічну та фінансову політику - Україна взяла зобовʼязання за 12 вимогами. Раніше Україна виконала вже 11 вимог, чотири з яких - із затримкою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, суд продовжив Шуфричу запобіжний захід до 9 лютого.

Головне