Україна отримала $1,5 млрд позики від Японії та Великої Британії

Україна отримала $1,5 млрд позики від Японії та Великої Британії

Україна отримала кредит у розмірі 1,5 мільярда доларів США для підтримки стратегії розвитку "Основи зростання" (Growth Foundations Development Policy Loan — DPL) від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів.

Ці кошти будуть використані для підтримки основних пріоритетів державного бюджету. 

Зазначається, що фінансування складається з гарантії японського уряду через спеціальний фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) на суму 984 мільйони доларів США та гарантії Великої Британії на суму 516 мільйонів доларів США.

Загалом до державного бюджету надійшло 1,4 мільярда доларів США. Додатково передбачено капіталізацію відсотків за рахунок японських коштів на суму 99,54 мільйони доларів США з метою зниження витрат на обслуговування кредитних зобов'язань України.

Отримання траншу було умовлене виконанням Україною восьми вимог програми. Ці вимоги стосуються гармонізації митного та податкового законодавства до європейських стандартів, поліпшення фіскальної політики, регулювання ринків капіталу, а також забезпечення прозорості та підзвітності в системі електронних закупівель.

Міністр фінансів України Сергій Марченко висловив вдячність Японії, Великій Британії та команді Світового банку за підтримку, що надавалася з лютого 2022 року. Отримані кошти будуть спрямовані на підтримку ключових пріоритетів державного бюджету.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, експорт українським морським коридором протягом семи місяців сягнув 33,8 млн тонн.

Головне