Україна невдовзі може отримати черговий транш від МВФ: подробиці

Україна невдовзі може отримати черговий транш від МВФ: подробиці

Черговий транш Україні від Міжнародного валютного фонду може бути схвалено наприкінці жовтня. Йдеться про суму у 1,1 млрд доларів. Про це повідомив заступник міністра фінансів США Брент Німен.

За його словами, рішення щодо надання Україні кредитних коштів будуть ухвалювати під час щорічних зборів МВФ у Світового банку.

Раніше МВФ на робочому рівні схвалив надання Україні нового траншу. тепер це рішення має затвердити Рада директорів Фонду.

"Україна винятково добре пройшла вже декілька переглядів програми і близько місяця тому завершила п’ятий перегляд програми МВФ", - заявив Німен.

Водночас він висловив переконання, що МВФ схвалить надання Україпі 1,1 млрд доларів фінансування.

"Україна дуже добре впоралась, виконала всі структурні маяки і показники, які треба було виконати за літо. Тому, гадаю, ми скоро схвалимо перегляд, й Україна продовжить успішно виконувати програму", - наголосив представник Міжнародного валютного фонду.

Крім того він додав, що Україна "показала здатність добре керувати в надзвичайно складних умовах і добре виконувати програму МВФ".

Як повідомляли "Ми-Україна", уряд Канади виділить Україні кредит у розмірі 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США) на пріоритетні витрати державного бюджету.

Головне