Україна домовляється з ЄС про суттєве нарощування імпорту електроенергії

Україна домовляється з ЄС про суттєве нарощування імпорту електроенергії

Український уряд веде перемовини з Євросоюзом стосовно збільшення до максимум обсягів імпорту електроенергії. Про це повідомив голова Міненерго Герман Галущенко, пише Reuters. 

За оцінкою відомства, внаслідок поновлення масованих ударів по енергетиці цієї весни Україна втратила 8 000 МВт-год генеруючих потужностей. Збитки від обстрілів перевищують мільярд доларів. 

На сьогодні Україні дозволено одночасно імпортувати обсяг е/е, що не перевищує 1700 МВт в годину.

"Ми ведемо перемовини. Наше завдання – максимізувати цю цифру. Технічно ми можемо отримати (імпорт) понад 2 000 МВт-год, навіть 2 400 МВт-год. Я впевнений, що рішення буде прийнято", - сказав міністр енергетики.

Як відомо, у зв'язку з дефіцитом потужності, який тримається в енергосистемі. "Укренерго" змушена вводити в дію графіки відключень як промислових, так і побутових споживачів. 

"Сьогодні (24 травня - ред.) графіки погодинних відключень діють в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів протягом доби з 00:00 до 24:00", - йдеться у дописі компанії.

Нагадаємо, від 22 травня у трьох населених пунктах Київської області не вмикається вуличне освітлення. Йдеться про місто Бровари та села Княжичі та Требухів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, після російських масованих атак на енергетику Харків досі живе без власної генерації. В обласному центрі діють графіки відключень світла, майже не вмикається освітлення на вулицях, а виробництво перенесло роботу на нічний час.

Головне