У Польщі анонсували зупинення імпорту українського збіжжя: як надовго

У Польщі анонсували зупинення імпорту українського збіжжя: як надовго

У польському Мінагро заявили, що імпорт українського зерна в Польщу тимчасово припиниться. Наразі йдеться про часовий проміжок до середини липня.

Про це заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальський, передає TVP Info.

"ЄС не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам, а ефективність дій нового міністра Роберта Телуса за підтримки як прем’єра, так і президента показала, що ми здатні досягти порозуміння з Україною і тимчасово зупинити тимчасово імпорт, щонайменше до липня", - зазначив він.

Ковальський наголосив, що попри допомогу Україні, українська агропродукція не має шкодити місцевим виробникам.

“Ми допомагаємо Україні, але ми маємо бути транзитною країною. Вся продукція повинна йти через Польщу, вона не має шкодити польським фермерам, польським виробникам і викликати кризу, пов'язану з продовольчою безпекою”, - підкреслив він.

За його словами, існує необхідність у запровадженні мита на всю агропродукцію з України.

Голова українського Мінагро 7 квітня під час спільної прес-конференції з польським колегою Робертом Телусом заявив про призупинення ввезення в Польщу пшениці, соняшнику, ріпаку та кукурудзи до нового сезону. 

Як відомо, Телуса було призначено на заміну Генрику Ковальчику, який пішов з посади на тлі кризи з українським зерном.  

Як писав "Ми-Україна" раніше, Херсонщина за минулу добу пережила 71 обстріл з боку російського окупаційного війська. Загалом по області ворог випустив 495 снарядів.

Головне