У Нафтогазі розповіли, чи зміниться тариф на газ взимку

У Нафтогазі розповіли, чи зміниться тариф на газ взимку

Ціна на газ для побутових споживачів України протягом опалювального сезону не зміниться. Про це повідомив глава "Нафтогазу" Олексій Чернишов в ефірі телемарафону.

"Я хочу заспокоїти всіх українців, Нафтогаз не планує збільшувати ціну на газ для населення цього опалювального сезону наступної зими. Українці в цьому відношенні можуть бути впевнені в тому, що їхні платіжки не зростатимуть", – сказав Чернишов.

При цьому він додав, що новий тариф діятиме до 31 грудня 2023 року. Тобто ціна на газ цього року збільшуватися не буде.

"Ми дуже сподіваємося, що з цим тарифом пройдемо весь опалювальний сезон", - додав міністр енергетики України Герман Галущенко.

У "Нафтогазі" вважають, що 7,96 грн - "це незначні гроші в сучасних українських реаліях".

"Пам’ятайте, що кожен сплачений рахунок - підтримка в тилу, крок до перемоги та стабільний опалювальний сезон 2022/2023", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, електроенергії, яку виробляють українські електростанції, вистачить для покриття потреб споживачів.  Ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної – триває. 

Як повідомляли “Ми-Україна”, навіть за відсутності нових обстрілів масові відключення світла імовірні. Споживання навіть улітку зростає, а на піку взимку воно буде ще більшим.

Головне