У Мінцифри озвучили вимоги до шкіл, які хочуть отримати дозвіл на навчання операторів дронів

У Мінцифри озвучили вимоги до шкіл, які хочуть отримати дозвіл на навчання операторів дронів

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив вимоги до навчальних закладів задля отримання ліцензії на дисципліну операторів дронів. Про це він написав на сторінці у Telegram. 

За його словами, заклад має:

  • проводити навчання з керування чи виготовлення дронів;
  • мати 3+ безпілотники для тренування і сертифікації пілотів;
  • мати навчальні програми для підготовки пілотів на цих апаратах;
  • найняти 3+ сертифікованих інструкторів для проведення навчання.

Федоров також додав, що постанова дозволить працювати лише тим приватним навчальним закладам, які дають реальні практичні знання, що допоможуть на фронті.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, зі свого боку, зазначив, що “уряд встановив чіткі вимоги для приватних шкіл та уніфікує навчальний процес”. 

Нагадаємо, у вівторок, 1 жовтня, уряд дав старт створенню сертифікованих приватних шкіл для навчання операторів дронів, адже наразі в Україні діють десятки подібних навчальних закладів. Водночас єдина система регулювання їхньої діяльності відсутня.

Після успішного складання іспитів, оператори БПЛА зможуть надалі керувати дронами у військових підрозділах всіх складових Сил безпеки та Сил оборони.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, росія запустила в Китаї програму озброєнь з метою розробки та виробництва ударних безпілотників великої дальності для використання у війні проти України. 

Головне