У Мінекономіки заявили про вихід України на довоєнні показники експорту

У Мінекономіки заявили про вихід України на довоєнні показники експорту

Україні вдалося вийти на довоєнні показники експорту. За підсумками квітня експорт продукції мав рекордні показники, повідомила міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її даними, у квітні Україна експортувала понад 13 млн тонн продукції на 3,3 млрд доларів, тим самим перевершивши показники лютого 2022 року.

"За підсумками квітня маємо рекордний з часу широкомасштабного вторгнення росії в Україну обсяг експорту - 13,1 млн тонн. Це на 1,3 млн тонн більше, ніж в березні. І більше, ніж Україна експортувала в лютому 2022 року", - наголосила Свириденко.

Водночас вона додала, що збільшити обсяги експорту дозволило відкриття альтернативного морського коридору, яким перевозиться зерно та метал.

Крім того позитивно вплинуло на експорт, за словами очільниці Мінекономіки, розширення пропускної здатності з Молдовою і Румунією, а також покращення умов транспортування вантажів залізницею до дунайських портів.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступник міністра економіки Тарас Качка заявив, щоб блокування кордону польськими фермерами завдавало суттєвої шкоди промисловим виробникам України.

Головне