У Кривому Розі вода є по графіку, люди без питної води не залишаться, - місцева РВА

У Кривому Розі вода є по графіку, люди без питної води не залишаться, - місцева РВА

Ситуація з водою у Кривому Розі та районі після теракту окупаційного війська на Каховській ГЕС ускладнилась. У тій частині району, яка заживлена від Каховського водосховища, її подача відбувається у першій половині дня.

Більш детально про це в ефірі "Ми-Україна" розповів очільник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

"Та частина району, яка заживлена від Каховського водосховища, тобто сільська місцевість - подача води з ранку до обіду. Місто Кривий Ріг - на вечір тиск зменшується. Комунальні підприємства і всі структури працюють над тим, щоб вода у район подавалася постійно. Головне, що люди без питної води не залишаться", - зазначив він.

Голова міської військової адміністрації Олександр Вілкул раніше говорив про те, що третина споживачі міста - це Центрально-Міський, частково – Металургійний, Довгинцівський та Саксаганський райони - заживлені від Карачунів. Решта ж 70% воду отримують з Каховського водосховища.

"Міськводоканал зараз працює у штатному режимі, вода подається у всіх районах міста, якість води перебуває під контролем фахівців. Відносимося відповідально до споживання, не забуваємо про необхідність максимальної економії", - повідомив він уранці 8 червня.

Нагадаємо, за даними фахівців МАГАТЕ темпи падіння рівня води у Каховському водосховищі знизилися з 11 см до 5-7 см за годину. Якщо рівень води у водосховищі опуститься нижче 12,7 м, Запорізька атомна електростанція не зможе закачувати із нього воду, а відповідно і використовувати її для охолодження.

Головне