У G7 домовились про закриття вугільних електростанцій: що відомо

У G7 домовились про закриття вугільних електростанцій: що відомо

Голови Міненерго країн, які входить до "Великої сімки", спромоглись дійти згоди стосовно декарбонізації своїх економік, шляхом закриття всіх вугільних електростанцій у першій половині 2030-х років. Про це повідомляє Reuters. 

"Є технічна угода, остаточну політичну угоду ми підпишемо у вівторок (30 квітня - ред.)", - розповів очільник італійського Міненерго Жілберто Пічетто Фратін. 

До цього ЗМІ писали, що на заваді ухвалення відповідного рішення стояла позиція однієї з країн клубу "Великої сімки". Яка саме держава виступала проти медіа не уточнювали. До складу G7 входять Сполучені Штати, Канада, Італія, Франція, ФРН, Велика Британія та Японія. До слова, вугілля відіграє дуж важливу роль у енергосистемах Німеччини та Японії, на неї припадає чверть всього виробленого в країнах обсягу електроенергії.

Міністерська зустріч проходить у Турині 29-30 квітня. За прогнозом, за її підсумками буде досягнути рішення не лише стосовно відмови від вугілля, а і щодо інвестицій у розвиток енергетики та нарощування потужностней для зберігання енергії.

Окремим питання на порядку денному є також обговорення варіанту запровадження обмежень на імпорт російського зрідженого газу (ЗПГ) в Європу, зазначив Пічетто. 

Нагадаємо, до нового пакета санкцій ЄС проти росії можуть увійти обмеження на російські ЗПГ-проєкти, а також на реекспорт російського зрідженого газу з портів держав-членів Європейського союзу. Італія вже заявила, що санкції проти російського ЗПГ підтримає.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Білий дім розглядає сценарій із запровадженням заборони на імпорт збагаченого урану російського походження.

Головне