У фінансовому комітеті заявили, що українські банки за пів року отримали 67 млрд грн надприбутку

У фінансовому комітеті заявили, що українські банки за пів року отримали 67 млрд грн надприбутку

Протягом шести місяців з початку поточного року українські банки отримали 67 млрд гривень надприбутку. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповів член Комітету з питань фінансів та митної політики Олексій Леонов.

За його словами, в умовах війни ініціатива ввести тимчасовий податок на надприбуток банківського сектору є цілком доречною.

"Проаналізувавши банківську сферу ми бачимо, що за майже пів року банки отримали надприбутку майже 67 млрд гривень. І це перекриває усі ті втрати, які були у минулому році в банківській сфері, а це приблизно 4,6 млрд гривень. Тому сьогодні, коли ми розуміємо, що повинна бути повна мобілізація усіх податків, усіх коштів держбюджету лише на один напрямок - це оборона - це повністю нормальна ініціатива (ввести тимчасовий податок на надприбуток банківського сектор, - ред.)", - зазначив Леонов.

Разом з тим він наголосив, що цю ініціативу підтримують як члени Комітету з питань фінансів та митної політики, так і профільне Міністерство.

Як повідомляли "Ми-Україна", Національний банк пом’якшив валютні обмеження. Вперше з початку повномасштабної війни в Україні дозволили продаж безготівкової іноземної валюти громадянам.

Головне